Lisans

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Lisans Programı gerek akademik kariyer yapmak, gerek özel ya da kamu sektöründe profesyonel yaşamı tercih etmek isteyen öğrencilere deneyimli ve dinamik öğretim kadrosuyla köklü ve zengin bir eğitim vermektedir.

Bölüm programımızın tasarımında analitik bir perspektifin sunulması ana amaç olmakla beraber, bir yandan istatistik ve ekonometri gibi sayısal konulara ağırlık verilmekte; diğer yandan bankacılık, Türkiye ekonomisi, kalkınma iktisadı, iktisadi düşünce tarihi gibi konular da öğrencilere aktarılmaktadır. Hedef, öğrencilerimizin sistematik ve bağımsız düşünceyi yakalamasıdır. Derslerin önemli bir kısmı problem saatleri ile desteklenmekte, kimi dersler için bilgisayar uygulamaları, kimi dersler için de seminerler gerçekleşmektedir.

Bölümümüze üniversite giriş sınavlarında üstün başarı göstererek gelen öğrencilerimiz, mezuniyet sonrasında gerek profesyonel iş hayatında gerek akademik programlarda en önde gelen kuruluşlarda yer bulmaktadırlar. Bankacılık, finans, denetleme ve reel sektör mezunlarımızın öncelikli iş alanı tercihleri arasında yer alır. Akademik kariyere devam etmek isteyenlerin yurtdışındaki en iyi okullardan burslu kabul almaları sözkonusudur. Örneğin son beş yılın ortalamalarına göre mezunlarımızın yüzde onbeş ila yirmisi lisanstan hemen sonra, aralarında MIT, Yale, Minnesota, Brown, Rochester, LSE ve Humboldt'un da bulunduğu A.B.D. ve Avrupa'nın seçkin üniversitelerinde lisansüstü eğitimlerine başlamışlardır.

Orhan Aygün
Lisans Koordinatörü

 

Faydalı linkler: Lütfen dilekçenize transkriptinizin bir kopyasını ve gerekli başka bir belge varsa eklemeyi unutmayınız.

Yeni başlayanlar için okuma listesi

Öğrenci dilekçe formu

Diğer Kurumlarda Lisansüstü Programlara Kabul Edilen Boğaziçi Ekonomi Öğrencileri (2003‐2021)

Bölüm Tanıtım Video'ları:

https://www.youtube.com/watch?v=_GXyv36vpt0

https://www.youtube.com/watch?v=Ushl9bAKVJQ