Mali Destek

Bölümde 14 asistanlık pozisyonu bulunmaktadır. Bu pozisyonlar yüksek lisans ve doktora öğrencileri tarafından paylaşılmaktadır. Yüksek lisans öğrencileri öğretim üyelerine araştırma görevlisi, lisans ve yüksek lisans derslerinde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Buna ek olarak, öğretim üyeleri projeleri için (BAP, TÜBİTAK vb. Yoluyla) öğrenci işe alabilir, ancak bu işe alma kararları öğretim üyeleri tarafından verilir.

Mezun programlarımıza kaydolan öğrencilere her yıl başvuru için duyuru yapılır ve liyakat bazında pozisyonlar sunulur (ikinci sınıf öğrencileri için giriş sınavı performansı ve ikinci sınıf öğrencileri için genel not ortalaması). Asistanlık başvurusunda bulunmayı planlayan öğrenciler, ALES sınavına ve devlet istihdam gerekliliğinin bir parçası olmalıdır. Resmi olmayan kurumlar akademik performansa göre her yıl yeniden değerlendirilecektir. İlk yıl asistanlıkları genellikle ikinci yıla kadar uzar. İkinci yıl asistanlıkları için ek süre yoktur.